Duurzaamheid

Wij vinden het milieu en de omgeving waarin we leven belangrijk. Het houdt ons in leven en verdient dus onze volledige aandacht. Helaas kunnen we niet de hele wereld verbeteren, daarom beginnen wij bij onszelf. Dit doen we door zo bewust mogelijk om te gaan met onze eigen omgeving en de invloed die wij hierin hebben.

100% Biologisch katoen

 

Producten die vallen onder biologisch katoen zijn gemaakt aan de hand van de Organic Cotton Standards. Dit houdt in dat er tijdens de productie van het katoen veel minder water wordt gebruikt. Naast het gebruik van minder water worden er ook veel minder schadelijke stoffen gebruikt. Zo worden er bij het verbouwen van katoen minder pesticiden gebruikt. Ook bij het verwerken van het katoen wordt aandacht besteed aan de impact op het milieu. Er worden, bij het schoonmaken en bleken van het katoen, minder schadelijke stoffen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het katoen een lagere ecologische voetafdruk heeft.

Een eerlijk product

 

De hoodie van het Achterhoeks Mandaat voldoet aan de GOTS 6.0 certificering. Het garandeert een product dat eerlijk is. En dat geldt ook voor de productie. Deze beschikt over het ISO 45001 certificaat - een internationale norm voor gezondheid en veiligheid op de werkvloer.

Geen plastic maar gerecycled papier

 

 Naast de hoodie zelf, zijn wij ook bezig met het verminderen van plastic afval. Dit doen wij door een geschikt formaat te gebruiken voor het verzenden van onze hoodie. Geen onnodige dozen gevuld met lucht maar een gerecyclede verpakking. En niet zomaar een verpakking. Zelfs geen plastic. Onze verzendverpakkingen worden gemaakt van hergebruikt papier. Gaaf toch?